Poreskim olakšicama do smanjenja nezaposlenosti

Bez autora
May 26 2014

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Lazar Krstić izjavio je danas da će usvajanjem izmena zakona o porezu na dohodak građana i o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje privrednici koji zaposle nove radnike ostvariti pravo na poreske olakšice, zbog čega se očekuju smanjenje nezaposlenosti i uštede u budžetu.Krstić je, obrazlažući izmene ovih zakona u Skupštini Srbije, precizirao da će privrednici ostvariti poreske olakšice od 65 do 75 odsto, u zavisnosti od broja zaposlenih radnika.

Poreskim olakšicama do smanjenja nezaposlenostiMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Lazar Krstić izjavio je danas da će usvajanjem izmena zakona o porezu na dohodak građana i o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje privrednici koji zaposle nove radnike ostvariti pravo na poreske olakšice, zbog čega se očekuju smanjenje nezaposlenosti i uštede u budžetu.

Krstić je, obrazlažući izmene ovih zakona u Skupštini Srbije, precizirao da će privrednici ostvariti poreske olakšice od 65 do 75 odsto, u zavisnosti od broja zaposlenih radnika.

Ova olakšica sama po sebi nije lek svih lekova za srpsku ekonomiju, ali s jedne strane ima za cilj smanjenje strukturne nezaposlenosti, koja je dugoročna, a s druge strane smanjenje troškova poslovanja za domaće i strane investitore, rekao je on.

Ministar je ukazao na to da ta mera neće doprineti smanjenju budžetskih prihoda jer svaki novozaposleni donosi prihode.

Prema njegovim rečima, ova mera je i stimulativna, s obzirom na to da se donosi nekoliko nedelja pre početka oštre borbe protiv sive ekonomije, pri čemu se poslodavcima na ovaj način pruža prilika da zaposle radnike koji su radili na crno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik